Siirry sisältöön

Hautakivet ja hautamuistomerkit

Hautakivet ja hautamuistomerkit tarjoavat läheisille pysyvän paikan muistella edesmennyttä läheistään.

HAUTAKIVET

Hautakivet ja muistomerkit

Kaunis hautamuistomerkki kertoo vainajan elämästä ja hänen merkitystään läheisille. Se on konkreettinen muistopaikka, johon läheiset voivat palata muistelemaan ja kunnioittamaan edesmenneen henkilön elämää. Laadukas hautamuistomerkki säilyttää arvonsa vuosikymmenienkin kuluessa.

Hautamuistomerkkien mittoihin on kiinnitettävä Rovaniemellä erityistä huomiota. Muistomerkin asentamiseen ei myönnetä lupaa, jos ehdotettu muistomerkki ylittää hautausmaan käyttösuunnitelmassa määritellyt mitat.

Lisäksi kannattaa huomioida, että vanhan hautapaikan käyttöön tarvitaan usein lupa hautaan ensimmäisenä haudatun vainajan kaikilta jälkeläisiltä. Näin on erityisesti silloin, kun hautaan aiotaan haudata esimerkiksi jonkun jälkeläisen puoliso ennen tätä jälkeläistä itseään.

Tarjoamme apua hautamuistomerkin valintaan ja suunnitteluun. Palveluihimme kuuluvat muistomerkin kaiverrukset, koristeelliset laatat sekä haudalle sijoitettavat koriste-esineet ja lyhdyt. Huolehdimme myös vanhojen muistomerkkien kunnostamisesta ja uusien kaiverrusten toteuttamisesta.

Entiseen muistomerkkiin tehtävästä lisäkaiverruksesta, pronssitekstistä tai entisöinnistä voidaan sopia jo hautaustilausta tehtäessä. 

HAUTAKIVEN VALINTA

Valitse toiveidesi mukainen hautakivi

Hautakiveen voi saada sopivilla valinnoilla paljon yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta.

1

Hautakiven valinta

Suomalainen, laadukas kivi kestää aikaa. Valitse materiaali ja malli, joka kuvastaa parhaiten vainajaa.

2

Hautakiven kaiverrus

Valitse sopiva kaiverrustyyli tekstille, myös kohokuviointi on mahdollinen. Mieti, tarvitaanko myöhemmin tilaa muillekin nimille.

3

Muut koristeet

Nykyisin saatavilla on erittäin paljon mahdollisuuksia persoonallisen hautakiven luomiseen. Valitse sopivat koristeet ja elementit.

HAUTAKIVET

Tutustu hautakivien valikoimaamme

Yrityksemme toimitiloissa on nähtävissä Kivilähteen hautakiviä. Avustamme asiakkaan toivomusten mukaisen, yksilöllisen hautamuistomerkin suunnittelussa. 

Meillä on käytössä Kivilähteen Designer -ohjelma, jolla asiakkaalle voidaan esittää kuva hänen toivomustensa mukaan suunnitellusta hautakivestä. Ohjelma esittelee hautakiven, joka näyttää hautakiven kivilajin ja muodon sekä ne koristeet, elementit ja tekstit, jotka asiakas on kokonaisuuteen valinnut.

Valikoimaamme kuuluvat myös M.J. Paasikivi Oy:n pronssituotteet ja hautaristit sekä erilaiset puiset muistomerkit. Myös luonnonkiviä on jatkuvasti saatavilla.

PALVELUT

Palvelumme hautajaisten jälkeen

Tarjoamme teille turvallisen tavan varmistaa, että myös hautajaisten jälkeen järjestettävät asiat sujuvat luotettavasti ja ammattitaidolla. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä.