Siirry sisältöön

Mitä asioita hautajaisten jälkeen tulee hoitaa?

Surun keskellä voi olla vaikeaa muistaa kaikki tarvittavat toimenpiteet, joten olemme koonneet tähän artikkeliin tärkeimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon.

Hautajaisten jälkeen on monia käytännön asioita, jotka on hoidettava. Surun keskellä voi olla vaikeaa muistaa kaikki tarvittavat toimenpiteet, joten olemme koonneet tähän artikkeliin tärkeimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon.

Perunkirjoitus

Perunkirjoitus on lakisääteinen toimenpide, joka tulee suorittaa kolmen kuukauden kuluessa vainajan kuolemasta. Perunkirjoituksessa selvitetään vainajan varat ja velat sekä laaditaan perukirja, joka toimii perinnönjaon pohjana. Perunkirjoituksen voi tehdä itse, mutta usein on suositeltavaa käyttää ammattilaisen apua, jotta kaikki asiat tulevat varmasti hoidettua oikein.

Perunkirjoitukseen tarvitaan useita asiakirjoja, kuten vainajan testamentti, mahdolliset avioehtosopimukset ja tiedot pankkitileistä. Jokelan hautaustoimistolla voimme auttaa sinua löytämään tarvittavat asiakirjat ja ohjata sinut oikeiden ammattilaisten luo, jotta perunkirjoitus sujuu mahdollisimman vaivattomasti.

Kiinteistöjen ja irtaimiston hallinta

Vainajan kiinteistöjen ja irtaimiston hallinta on toinen tärkeä asia, joka tulee hoitaa hautajaisten jälkeen. Tämä voi sisältää asunnon tyhjentämisen, myynnin tai vuokrauksen sekä irtaimiston jakamisen perillisten kesken. On tärkeää sopia perillisten kesken, miten kiinteistöt ja irtaimisto jaetaan, jotta vältytään mahdollisilta riidoilta.

Me voimme auttaa sinua löytämään luotettavia kiinteistönvälittäjiä ja muita ammattilaisia, jotka voivat auttaa sinua kiinteistöjen ja irtaimiston hallinnassa. Lisäksi voimme tarjota neuvoja ja tukea, jotta prosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti ja stressittömästi.

Pankki- ja vakuutusasiat

Vainajan pankki- ja vakuutusasiat tulee myös hoitaa mahdollisimman pian hautajaisten jälkeen. Tämä sisältää pankkitilien sulkemisen, lainojen ja velkojen selvittämisen sekä mahdollisten vakuutuskorvausten hakemisen. On tärkeää ottaa yhteyttä vainajan pankkiin ja vakuutusyhtiöihin, jotta kaikki tarvittavat toimenpiteet saadaan hoidettua. Me voimme auttaa sinua selvittämään, mitä asiakirjoja tarvitset ja miten voit hoitaa pankki- ja vakuutusasiat mahdollisimman tehokkaasti.

Ilmoitukset ja jäsenyydet

Hautajaisten jälkeen on tärkeää muistaa ilmoittaa vainajan kuolemasta erilaisille tahoille, kuten yhdistyksille, seuroille ja muille organisaatioille, joissa vainaja oli jäsenenä. Tämä voi sisältää esimerkiksi ammattiliitot, harrastuskerhot ja muut yhteisöt. Näin varmistetaan, että jäsenyydet ja mahdolliset maksut saadaan päätettyä asianmukaisesti. Voimme auttaa sinua laatimaan tarvittavat ilmoitukset ja ohjata sinut oikeiden tahojen luo. Näin voit olla varma, että kaikki tarvittavat ilmoitukset tulevat hoidettua.

PALVELUT

Palvelumme hautajaisten jälkeen

Tarjoamme teille turvallisen tavan varmistaa, että myös hautajaisten jälkeen järjestettävät asiat sujuvat luotettavasti ja ammattitaidolla. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä.

MEMORIA-SUUNNITTELUPALVELU

Näin suunnittelet Memoria-palvelussa

Hautajaisiin liittyy paljon yksityiskohtia, joiden kanssa et jää yksin. Voit tukeutua meihin suunnittelun alusta toteutukseen saakka.

  1. Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman järjestelyistä.
  2. Otamme sinuun yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi. Saat täsmennetyn laskelman toivomastasi kokonaisuudesta.
  3. Vahvistettuasi tilauksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä haluamallasi tavalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit